Nos, ígértem, hogy majd véleményezem az oldalt.
Közösség: Nos, adminisztrátorok, mesélők, kalandmesterek. Tudom, hogy nemrég indult az oldal, de szerintem már kellett volna egyeztetni egy-két emberrel, hogy te tervezed az oldalt... elvégre egyedül nehéz vezetni, nagy felelősség, sok munkával jár, főleg ha egy idő után végleg egyedül maradsz és egyedül kell mesélned megannyi JK-nak. Azt is tudom ugyanakkor, hogy azt is nehéz, hogy valahol már moderátort találj magadnak. Egyelőre erre pontot nem adok, csak véleményezek.
Világ: Fajok, kasztok, karakterek kidolgozása, valamint azok fejlődése. Nos... a fajok és kasztok világa igen dús, nagy a választék, ezzel nekem semmi problémám nincs. A karakterek kidolgozása... nos, talán jobban szemügyre vehetnéd az előtörténeteket, a karakterek leírását. Elvégre figyelembe kell venni a fantáziád, a játékot, valamint a helyesírást, magát azt, hogy mennyire élvezhető a történet, és az alapján osztani el a pontokat. Valamint a terjedelmére is nagy figyelmet kell fordítani. A karakterek fejlődése...hát a pontrendszer jól lett kitalálva, beleillik ebbe a világképbe, s így a karaktereknek egyaránt létezik gyenge és erősebb pontjuk is, ebből kifolyólag nem lesz veszekedés, hogy "de te mindenben erősebb vagy!"
Az alaptörténet maga nem rossz, érdekfeszítő, habár mintha pár ötlet egy bizonyos oldalról lenne áthozva ide, főleg a testvéri része és a teremtéstörténet. De ez engem különösebben nem zavar, ezt már beszéltük is.
Megvalósítás: Az oldal kinézete, maga a design megfelelő. Nem azt mondom, hogy 100%-os a tökéletessége, ugyanis az oldal háttere (ez a sárga) nem igazán illik egy fantasy világ környezetéhez. Bár akinek van fantáziája, az azt képzel bele, amit akar. A gombok igaz, az alapok, amik a stílushoz hozzátartoznak, de ettől eltekintve jók, beleillenek a nekromanták világába. A banner is oké, mintha szembenállna egymással a két szereplője a történetnek, csak kicsit másképp. Habár az alapszín elüthetne kicsit az oldal fekete színétől, s festhetne egy kis varázst annak... ez 10-ből megér 6 pontot. Továbbá... sok lehetőség nincs... például a csevegőben alig található téma, amihez hozzászólhatnánk, habár ez a játékosok érdeme is, elvégre nekik is kellene nyitni, amiről beszélni szeretnének. Az oldal kezelhetősége... nos, mint a legtöbb frpg, hozzá lehet szokni, meg lehet találni mindent, amit szeretnénk. Az pedig külön díjazandó, hogy magadtól találtad ki a történetet, az egész oldalt, nem pedig egy sorozatra építetted fel, esetleg egy játékra.
Egyéb: Figyeltem, hogy nagyon hamar megcsináltad az oldalt... márpedig egy oldalhoz talán több idő kellene, mert ilyen hamar csak összecsapott munka lesz belőle. Ebből kifolyólag a leírások nem a legszebbek, vagy legalábbis nem olyan hosszasak, nincs mindegyikben általad írt, vagy kitalált. A fantáziát pedig ilyen világban díjazzuk. A topikokban sincs sok téma, amihez hozzászólhatnánk és játszhatnánk, de megintcsak azt mondom, hogy a játékosok is nyithatnak. Ha valamit hiányolnak, akkor úgyis nyitnak maguknak.
Valamint megfigyeltem azt is, hogy eléggé kusza az is, amiket az adminisztrátor ír. Az adminisztrátornak kellene a legmegfogalmazottabban írnia, hogy az hiteles legyen, áttekinthető, valamint élvezhető. Ha nem is olyan hosszú a postja, legalább ne csak párbeszédekből álljon ki, és befejezetlen sorokból.
Azt is hozzátenném még, hogy az frpg oldalakon a megkövetelt általában 5 sor, ez a minimum, annál már csak több jöhet. De vannak oldalak, amelyeken már 20 sor a minimum. Komolyan szomorú dolog végignézni egyes játékosoknál az értelmetlenséget, valamint azt, hogy hozzászól 2-3 sort. Ennek kivizsgálására nyitnék egy külön topikot, amelyben a játékos írástudását lehetne fejleszteni. Ezt pedig külön vezethetné egy olyan JK, vagy moderátor, esetleg kalandmester, aki kiemelkedő a helyesírás terén, valamint nem 2-3 sorokat ír. Bár ha nem akarja tudni a JK, akkor úgysem fogja tudni. De lehetne egy olyan topik is, ami szabad játékra szolgál, ott hátha megjön az esze, hogy mit kellene írni.
Egyelőre ennyi jut eszembe.